Fondsen

Health Foundation Limburg is een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk onderzoek in het Maastricht UMC+. Dat doen we op verschillende gebieden: hart- en vaatziekten, kanker, neurologische ziekten w.o. Alzheimer en parkinson, bewegen, het jonge brein en (chronische) kinderziekten. Health Foundation Limburg bestaat uit zes fondsen: Alzheimer onderzoekfonds Limburg, Hart en vaat onderzoekfonds Limburg, Jonge brein onderzoekfonds Limburg, Kankeronderzoekfonds Limburg, Kinder onderzoekfonds Limburg en Beweegonderzoekfonds Limburg. 
Klik hieronder op een van de logo's om de betreffende website te bezoeken.

Dr. Wolfs
Dr. T.G.A.M. Wolfs, hoofd Laboratorium Kindergeneeskunde, Maastricht UMC+

"Met gerichte therapieën rondom vroeggeboorte kans op chronische ziekten terugdringen."

Therese van Amelsvoort
Prof. dr. Thérèse van Amelsvoort, bijzonder hoogleraar Transitiepsychiatrie, Maastricht UMC+

"Uw steun is essentieel. Voor patiënten en hun familie in Limburg, voor minder medicijnkosten, voor minder drop-outs op school, voor meer arbeidsparticipatie, voor effectievere behandelingen. Zodat mensen minder lang in de GGz blijven en weer mee kunnen doen in de maatschappij."

Marjolein Smidt
Prof. dr. Marjolein Smidt, hoogleraar oncologische chirurgie, Maastricht UMC+

"Wij hopen te kunnen bijdragen aan een verbetering van de behandelmethoden en van de kwaliteit van leven, zowel op de korte als lange termijn."

Rachel
Dr. Rachel M.A. ter Bekke, cardioloog Maastricht UMC+

"Als je in staat bent de genetische achtergrond van plotse hartstilstand te ontmaskeren, kun je hoog-risico personen beter identifi ceren. Zo kun je komen tot vroegtijdige opsporing en op maat gemaakte behandeling, met het ultieme doel: voorkomen van plotse hartdood."

Marjo
Prof. dr. Marjolein de Vugt, coördinator van Alzheimer Centrum Limburg

"In ons land zijn er 15.000 mensen met dementie jonger dan 65 jaar. Zorg op maat is juist bij jonge mensen belangrijk, omdat zij midden in het leven staan. Dankzij uw steun krijgen we inzicht in de specifieke behoeften van deze speciale doelgroep."

Tim
Dr. T.A.E.J. Boymans, orthopedisch chirurg, Maastricht UMC+

‘’Ik ben nu lichamelijk en mentaal sterker dan ik ooit voor mogelijk hield’’. Dat is een quote van een van onze patiënten. Een verhaal dat laat zien hoe belangrijk het is om de vitaliteit van Limburgers te vergroten, beweegklachten te voorkomen en ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot een passende vorm van bewegen.

Sluit de enquête